Kako GA4 podatke oblikovati v uporabne dashboarde

Ustvari si uporabne, lepe in enostavno dostopne analitične dashboarde za spremljanje podatkov iz GA4 (pa tudi iz Facebook ads, Google ads, SEO, email …)

Med mojimi strankami so​

Enostavno dostopni podatki za vse v podjetju

V dashboardu imaš lahko vse podatke na enem mestu: podatke o obisku spletne strani, prodaji, kampanjah, conversion rate za nakupe, za košarico, za lead generation … Tak dashboard ti omogoča, da hkrati spremljaš, kako performajo posamezni kanali, hkrati pa lahko vidiš tudi, koliko budgeta se je porabilo na vseh oglaševalskih platformah, kakšna je cena na nakup ali cena na lead.

Moje najljubše (BREZPLAČNO) orodje za interaktivne dashboarde je Looker studio (bivši Google Datastudio). Zato te bom v tem izobraževanju naučila, kako oblikovati svoj dashboard, ki ti bo olajšal delo in prihranil ogromno časa pri vsakodnevnih analizah, spremljanju trendov in pripravi poročil za sodelavce ali stranke. Dala ti bom še svoj template dashboard za GA4 (+ še 2), tako da bo tvoj prihranek časa res maksimalen.

Skratka, lepo oblikovani dashboardi ti bodo pomagali na enem mestu spremljati podatke, ki so resnično pomembni. Podatki so lahko iz različnih virov, mi pa bomo na tej delavnici uporabili podatke GA4, pogledali primere za Google Ads, Google Search console in Facebook.

VSEBINA

Kako ti dober dashboard olajša delo

 • Prihrani čas pri ponavljajočih analizah in poročilih.
 • Olajša spremljanje trendov in KPI-jev.
 • Izboljša vpogled v številke z vizualizacijami kot je conditional formating tabel.
 • Omogoča številne lepe vizualizacije grafov, ki v GA4 niso mogoči.
 • Omogoča izračune metrik (seštevanje stroškov iz različnih platform, izračune konverzij ipd.).
 • Ob grafe in tabele lahko napišeš svoje komentarje in uvide (odlično za razlago poročil sodelavcem ali strankam!).
 • V dashboard lahko dodaš tudi različne baze podatkov (GA4, FB oglasi, Google oglasi, SQL baze … Skratka, lahko imaš več virov podatkov na enem mestu).
 • Na enostaven način lahko pripraviš poročila za sodelavce, ki se v GA4 ali Meti ne znajdejo (ali pa se nikoli ne bodo, ker to pač ni njihov job).
 • Nastaviš lahko avtomatsko pošiljanje poročil in dashboardov (npr. vsak ponedeljek ali vsak 1. dan v mesecu dobi ekipa na email poročilo s ključnimi metrikami in grafi).
 • Omogoča filtriranje podatkov in s tem nadomešča fukcijo različnih “Property-jev” (funkcija, jo v GA4 še vedno pogrešamo).

Vse to in še več te bom naučila na posnetku 2,5 urne spletne delavnice, ki je potekala v živo na Zoomu + dala ti bom še 3 templejte dashbaordov, s katerimi si boš zagotovo prihranil/a več kot 3 dni dela.

Potek delavnice

Malo teorije, veliko prakse

 1. Začnemo z osnovami (lastnosti dobrih dashboardov, ključne funkcionalnosti, oblikovanje grafov in tabel, filtri).
 2. Potem bom z vami delila svoje že pripravljene dashboarde, na katere enostavno priklopiš svoje podatke. Vodila te bom čez prilagoditve in nastavitve in na koncu boš imel/a v celoti izdelan svoj dashboard na podlagi podatkov iz GA4.
 3. Pogledali bomo nekaj naprednih funkcij, kot so izračuni metrik in združevanje baz podatkov.
 4. Dobiš tudi template za dashboard Google Ads in Google Search Console (za analizo SEO podatkov), ki jih moraš samo še nekoliko prilagodit glede na svoje podatke in marketinške cilje (kar te bom naučila na delavnici). Plus, pogledali si bomo, kako zraven pripeljati še podatke iz FB oglaševanja.   

Delavnica je potekala v živo na Zoomu, zdaj pa je posnetek na voljo vsem, ki bi želeli hitro in enostavno oblikovati svoj novi Google Analytics 4 dashboard.

Še enkrat ...

Kaj dobiš

Unikatnosti

Izobraževanje o Google Analytics in UX

Cena delavnice + 3 templejti

1 OSEBA

330 EUR + DDV

Varno plačilo s kartico prek “Stripe” ali z bančnim nakazilom.

ZA EKIPE

Želite izobraževanje GA4 omogočiti večim osebam iz vašega podjetja? Oddajte podatke podjetja in udeležencev ter poslala vam bom prilagojen račun s ceno 110 EUR za vsako dodatno osebo.

Mnenje o delavnici

10/10

“Dejansko je bilo vsesplošno fajn izobraževanje. Se mi zdi fascinantno tudi, da si držala pozornost tako tistih, ki so prvič Looker odprli, kot tudi mojo, ki Looker že kar nekaj poznam. Tale hands on pristop je bil super, kot tudi širina vsebine (od nekih osnovnih pogledov do e-commerca). Mislim, da je bila tudi majhnost skupine prednost. Skratka, ne vem, kdaj sem se nazadnje tako posvetila webinarju in vmes nisem tipkala drugih stvari. Money well spent.” 

– Mnenje udeleženske delavnice (anonimna anketa)

0 +
5/5
zadovoljnih strank

"Maša je go-to strokovnjakinja za spletno analitiko v Sloveniji." - Maja Voje

Sem freelance svetovalka za analitiko in vodja analitike v agenciji Futura z več kot 10 let izkušenj. Sodelovala sem že z več kot 100 podjetji ter jim pomagala implementirati Google Analytics, vzpostaviti KPI-je, oblikovati njihove analitične dashboard-e ter jim pomagala odkrivati priložnosti skrite v njihovih podatkih.

google analytics specialist

Maša Kos Crnkovič

Kaj pravijo na Facebooku

Hvala vam! ❤️ 

Oglej si posnetek delavnice in oblikuj svoj novi GA4 dashboard

330 EUR + DDV

Varno plačilo s kartico prek “Stripe” ali z bančnim nakazilom.